De mest almindelige spørgsmål
Hvordan er hundens dag på pensionen?
Hver morgen bliver alle hunde ført i snor til vores udeareal, hvor hunden får lov til at løbe frit i 30 min.
Der bliver gjort rent i hundens boks inde og ude. Mad skåle og vand skåle bliver vasket op i et rum hvor hunde ikke har adgang til.
Efter rengøring af hundens boks og opvask af skåle, får hunden en ren skål med frisk vand.
Så bliver der taget imod nye hunde og der sendes hunde hjem efter endt ophold.
Når der er ro og ikke skal ske mere med hunde ind og ud.
Får alle hunde morgenfoder, dette gælder også hunde, der hjemmefra kun er vant til at en gang om dagen.
Så slapper hundene af, nogle ved at være indenfor i 20 grader hele året, andre ved at være udenfor i den tilstødende løbegård der er ved alle bokse, temperaturen udenfor afhænger af vejret, så de er meget svingende.
Hver aften bliver alle hunde ført i snor til vores udeareal, hvor hunden får lov til at løbe frit i 30 min.
Så bliver der taget imod nye hunde og der sendes hunde hjem efter endt ophold.
Når der er ro og der ikke skal ske mere med hunde ind og ud.
Får alle hunde aftensfoder, dette gælder også hunde, der hjemmefra kun er vant til at en gang om dagen. Så slapper hundene af, nogle ved at være indenfor i 20 grader hele året, andre ved at være udenfor i den tilstødende løbegård der er ved alle bokse, temperaturen udenfor afhænger af vejret, så de er meget svingende.
Så slapper hundene af, nogle ved at være indenfor i 20 grader hele året, andre ved at være udenfor i den tilstødende løbegård der er ved alle bokse, temperaturen afhænger af vejret så de er meget svingende.
Hvordan er turen på vores udeareal?
Turen på udearealet foregår altid på hundes egne ønsker. Nogle hunde går stille og roligt rundt imens de snuser til hvert et græsstrå. Andre hunde løber bare hurtigt rundt og nogle finder vores legetøj på arealet og kommer hen med det og vil lege. Men der er også hunde der ser en stor ære i at bare løbe med legetøjet og viser det stolt frem. Men der er også hunde der vil nusses ekstra meget om. Vi lukker aldrig hundene sammen på udearealet medmindre de kommer fra samme ejer af, og at ejeren ønsker dem sammen på udearealet.
Hvad skal medbringes når hunden/hundene skal i pension?
Det vigtigste er et bevis på de sidste vaccinationer hunden har fået. Det kan være et hundepas, en sundhedsbog eller almindeligt stykke papir hvor hundens vaccinationer står på.
Hundens egen snor har en utrolig stor værdi for den enkelte hund, dette skyldes at hunden har rigtigt mange positive oplevelser, som den forbinder med sin snor. Alle hunde skal føres i snor ved ankomst og afrejse.
Vi har til alle hunde uanset størrelse:
– foder skåle og vand skåle (bliver vasket grundigt i et separat rum hvor hunde ikke har adgang til.)
– plastikhundeseng og et tæppe
– foder, godbidder og vand
Hvordan er pensionen indrettet?
Alle vores bokse er tilknyttet en løbegård til, hvor hunden har mulighed for gå ud 24 timer i døgnet, i forbindelse med den indvendige boks.
Indenfor er der altid opvarmet til 20 grader hele året, ved løbegårds hulerne er der plastik lameller for, så hundene ikke udsættes for træk.
Både inde og ude har hunden skjul hele tiden. Det er kun frontlågerne der er uden skjul.
Indenfor er en hundeseng med et tæppe til alle hunde, foder skåle og vand skåle.
Hundenes opholdsrum inde er opdelt i 4 afdelinger.
Mindste pladskrav der altid skal overholdes, der må gerne bookes større bokse end hundens mindste pladskrav.
4 m2 bokse er til 1 hund fra 0-15 kg.
6 m2 bokse er til 1 hund fra 16-40 kg.
8 m2 bokse er til 1 hund fra over 40 kg.
6 m2 bokse er til 2 hunde fra 0-15 kg.
9 m2 bokse er til 2 hunde fra 16-40 kg.
12 m2 bokse er til 2 hunde fra over 40 kg.
8 m2 bokse er til 3 hunde fra 0-15 kg.
12 m2 bokse er til 3 hunde fra 16-40 kg.
16 m2 bokse er til 3 hunde fra over 40 kg.
10 m2 bokse er til 4 hunde fra 0-15 kg.
15 m2 bokse er til 4 hunde fra 16-40 kg.
12 m2 bokse er til 5 hunde fra 0-15 kg.
Når flere hunde skal være i samme boks, er det altid den tungeste der udløser pladskravet.
Arealet er det samlede areal både inde og ude, dog skal inde arealet altid udgør mindst halvdelen af arealet.
Et kontor med salgsafdeling af legetøj, lækkerier til hunde, tilbehør samt foder. På kontoret er alle hundens oplysninger om ejer og vaccination bevis m.m. de skal altid hænge ud for det boks nr. som hunden er placeret, og vaccination bevis skal medbringes ved hvert et ophold.
Et foderrum hvor alt foder bliver opbevaret i lukkede beholder med tætsluttet låg og som er fødevaregodkendte. Et køleskab til vådfoder og medicin. Et medicinskab til opbevaring af medicin. I foderrummet er der en opvaskemaskine hvor alle foder skåle og vand skåle bliver vasket op en gang og dagen.
Et rum med vaskemaskine til tæppe, samt tørre faciliteter til tæpper, opbevaring af rene tæpper og plastikkurve. En vægt til kontrolvejning af hunde.
Hvor gammel skal hunden mindst være første gang den skal i pension?
Hunde skal mindst være 8 uger og være vaccineret. Hunde må gerne fødes på pension. De første 8 uger af en hunds liv skal den have tæt kontakt til sin mor. Men der stilles krav til pladsen, vejer tæven imellem 0-15 kg skal hun have 4 m2 og herefter 2 m2 for hver hvalp der kommer, vejer hun 16-40 kg skal hun have 6 m2 og herefter 3 m2 for hver hvalp der kommer, vejer hun over 40 kg skal hun have 8 m2 og herefter 4 m2 for hver hvalp der kommer.
Hvis hunden får medicin eller skal have medicin?
Vi modtager hunde der har kortvarig eller kroniske sygdomme. Men aldrig hunde der kan smitte andre hunde.
Nogle hunde skal have medicin en gang dagligt eller flere gange dagligt, andre efter en helt anden plan.
Nogle har en kortvarig betændelsestilstand, der skal færdig behandles.
Nogle hunde skal have smertestillende medicin fast andre ved behov.
Margit må give medicin i form af piller eller flydende. Margit har hundeholder uddannelsen. Vigtigt er det at medicin er medbragt i original emballage fra apotek eller dyrlæge.
Skal jeg have min hunds egen seng med og hvad har min hund at ligge på?
Det er ikke nødvendigt at hunden har sin egen seng med under et ophold ved os. I alle boksene er plastiksenge svarerne til det antal hunde der er i boksen. Derudover får alle hunde et nyvasket tæppe at ligge med i sin kurv.
Medbragt foder er imod ekstra betaling
Foder skal opbevares hygiejnisk og utilgængeligt for dyr henhold til § 40 i BEK nr. 1749
Hygiejnisk og utilgængeligt for dyr, betyder at foderet skal være i en lukket beholder med tætsluttet låg. Derudover skal foderet være løst i beholderen af hensyn til miljøet og affaldshåndtering. Vigtigt at navn og daglig mængde foder er oplyst uden på beholderen eller en løs seddel i beholderen. At foderet er opbevaret i en lukket beholder, gør foderet mere lækkert for den enkelte hund, derudover bevare den smagen længere samt holdbarheden. Al foder der ikke er spist op indenfor 24 timer, vil blive kasseret, dette gælder også pensions eget foder. Al pensionens foder er opbevaret i lukkede beholdere med tætsluttet låge efter åbning, hvilket også gør foderet utilgængeligt for dyr og gør affaldshåndteringen mindre.
Husk at have ekstra foder med, hvis I skulle blive forsinket af en eller anden årsag.
Fodersække med genlukning og frostposer accepteres ikke. Vi modtager ikke foder med råt kød eller frossen råt kød Dette gælder også kogte eller rå ben. Dette er på grund af at Rå foder kan indeholde alvorligt sygdomsfremkaldende bakterier, som Salmonella, Campylobacter, Listeria mm.
Skulle hunden blive syg eller får en skade, og det er nødvendigt at tilkalde dyrlægen?
Hvis hunden bliver syg eller får en skade, vil den blive tilset af en dyrlæge.
Hundeejeren skal betale dyrlægeregningen.
Derfor er det vigtigt at oplyse om evt. sygdom eller skade ved ankomst senest.
Ved dyrlægebesøg der kan afsluttes med en medicins behandling, bliver hundeejeren ikke ringet op.
Ved dyrlægebesøg hvor der kræves et operativt indgreb eller indlæggelse vil der blive ringet op til hundeejeren, vi bliver ved med mange forsøg på at få kontakt til ejer. Men er den akutte situation så meget fremskreden at der skal handles for ikke at overskride dyrevelfærdsloven, så handler vi ud fra denne lov i samråd med dyrlægen.
Se hele Dyrevelfærdsloven